ukenru
ukrzaliznitsya-zaproponuvala-mininfrastrukturi-pidvischiti-tsini-na-perevezennya-v-omelyan

"Укрзалізниця" запропонувала Мінінфраструктури підвищити ціни на перевезення - В.Омелян

 • 8478 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. ПАТ "Укрзалізниця" передала в Міністерство інфраструктури пропозиції щодо підвищення тарифів на вантажоперевезення та пасажирські перевезення. Про це повідомив журналістам перед початком засідання уряду міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент УНН.

"Наразі пропозиція "Укрзалізниці" дійсно є підвищити тарифи (на вантажоперевезення і пасажироперевезення - ред.). Відповідний фінансовий план-проект на 2017 рік передано до Міністерства інфраструктури, ми його опрацьовуємо", - сказав В.Омелян.

Він підкреслив, що будь-яке підвищення тарифів має бути обгрунтованим і відбуватися лише після того, як "Укрзалізниця" покаже дієвість антикорупційних заходів, втілення реформ та публічно пояснить структуру собівартості тарифів.

Міністр зазначив, що наразі Мінінфраструктури отримав пропозицію від "Укрзалізниці" у вигляді проекту фінансового плану "Укрзалізниці" на 2017 рік.

"Вона опрацьовується Мінінфраструктури, вчора я дав доручення Бальчуну (голова правління "Укрзалізниці" - ред.) започаткувати діалог з бізнесом, пояснити логіку "Укрзалізниці" в першу чергу для бізнес-середовища і, безперечно, це має відбутися і з клієнтами "Укрзалізниці" - пасажирами, які повинні мати якісне залізничне сполучення, комфортне, і тоді можна обгрунтовано пояснювати, що це коштує таких грошей", - сказав В.Омелян.

Українські Національні Новини

Економіка