ukenru
ukrenerho-navit-mynuloi-zymy-ataky-rf-na-enerhosystemu-ukrainy-ne-buly-nastilky-velykymy-yak-tsiiei-nochi

Укренерго: навіть минулої зими атаки рф на енергосистему України не були настільки великими, як цієї ночі

 • 25080 переглядiв

Російська ракетна атака завдала шкоди енергетичній інфраструктурі України, перевершивши навіть атаки минулої зими, залишивши багато регіонів зі значними перебоями та обмеженнями в електропостачанні.

Чергова атака російських військ на Україну спричинила досить масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури, навіть минулої зими атаки на українську енергосистему не були настільки великими, як цієї ночі, заявив в ефірі Радіо Свобода у п'ятницю голова правління ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" Володимир Кудрицький, пише УНН.

Деталі

За його словами, це безпрецедентна кількість ракет, яку випустили по енергосистемі за час широкомасштабного вторгнення.

Енергосистема не втратила свою цілісність. Енергосистема працює. Ситуацію ми контролюємо. Ми також певний обсяг допомоги електроенергії отримуємо з Європи. Тому що наша енергосистема з'єднана з європейською. Це загалом картинка. У багатьох регіонах, тим не менше, є досить значні і досить масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури. Їхній масштаб викликаний масштабами самої атаки. Це безпрецедентний обсяг ракет, дронів, який був випущений в енергосистему з початку вторгнення. Тобто, навіть минулої зими атаки, які були на нашу енергосистему, не були настільки великими, як атака цієї ночі. Тому в багатьох регіонах є обмеження електропостачання

– сказав Кудрицький.

За його словами, ці обмеження є "контрольованими". "Вони потрібні нам для того, щоб не перевантажити ті елементи мережі, які залишилися в роботі, які не є пошкодженими", – вказав голова "Укренерго".

Кудрицький зауважив, що найважча ситуація у Харкові, де російська армія "буквально намагалася знищити" усі основні енергетичні об’єкти, які живлять місто.

"Якщо у Харківській області ситуація з електропостачанням стабільна, то в місті Харків ситуація з електропостачанням – надзвичайно складна. І зараз ми займаємося в першу чергу відновленням електропостачання саме до міста Харкова", – зазначив Кудрицький.

рф здійснила найбільшу одночасну ракетну атаку на енергооб'єкти Харківщини: прокуратура показала наслідки22.03.24, 11:27 • [views_0]