ukrayinu-vidvidaye-delegatsiya-yevroparlamentu-zbiratimut-dani-pro-krizu

На тлі загрози вторгнення Росії: в Україну завітає делегація Європарламенту

 • 20839 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Євродепутати комітету із закордонних справ та підкомітету з безпеки та оборони перебуватимуть в Україні з 30 січня до 2 лютого. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Європарламенту.

Деталі

Делегацію, до якої увійде восьмеро членів Європарламенту, очолять голова комітету із закордонних справ Девід Макаллістер та голова підкомітету з безпеки та оборони Наталі Луазо. 

"Під час візиту депутати спостерігатимуть за ситуацією на місцях і продемонструють солідарність Європейського парламенту з українським народом та неприйняття будь-яких кроків Росії щодо подальшої ескалації кризи. Візит є частиною масштабних дипломатичних зусиль щодо деескалації ситуації та запобігання катастрофічним наслідкам можливої війни в Україні", – ідеться у повідомленні.

Делегація зустрінеться зі спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком. Також планують провести зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, міністрами закордонних справ та оборони, віцепрем'єром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Євродепутати також проведуть переговори із секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даніловим.

Нагадаємо

Група американських конгресменів на чолі з головою комітету із закордонних справ палати представників Конгресу США Грегорі Міксом 25 січня вирушила до Києва та Брюсселя, щоб обговорити ситуацію з безпекою навколо України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Мокрий сніг та пориви вітру: прогноз погоди на сьогодні

     • 22671 переглядiв

    Moderna розпочала випробування COVID-вакцини проти "Омікрону"

     • 20775 переглядiв

    Вшосте з початку року: Північна Корея випустила ракети

     • 17590 переглядiв

    Футбол: півзахисник Юрченко перейшов в іноземний клуб

     • 15714 переглядiв