ukrayina-vidterminuvala-vsi-platezhi-za-zovnishnim-borgom-na-2-roki-shmigal

Україна відтермінувала всі платежі за зовнішнім боргом на 2 роки – Шмигаль

 • 390569 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Україна провела перемовини з партнерами, які завершилися тим, що всі платежі за зовнішнім боргом вдалося відтермінувати на 2 роки. Про це на завершальному засіданні Уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

«Ще одним кроком на підтримку здорових державних фінансів стала успішна боргова політика. Перемовини, які проводив Уряд і Міністерство фінансів, завершилися тим, що всі платежі за зовнішнім боргом були відтерміновані на 2 роки. Майже 200 мільярдів гривень вдалося залучити від продажу військових облігацій», - повідомив Шмигаль.

Деталі

Він також додав, що Україні вдалося втримати стабільність у фінансовій, банківській та економічній сферах. Зокрема, вдалося профінансували всі ключові видатки бюджету.

«Ми не затримували пенсії, зарплати лікарям чи вчителям. Кожен тиждень ми проводили та проводимо постійні переговори, аби мобілізувати більше підтримки для України. За ці 10 місяців ми вже залучили більше 31 млрд доларів від наших партнерів», - сказав Шмигаль.

Доповнення

Як писав УНН, станом на початок грудня зовнішній борг України складає три трильйони 770 мільярдів гривень, тобто 103 мільярди доларів.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Індонезія знімає внутрішні Covid-обмеження

     • 1003759 переглядiв

    Шмигаль анонсував індексацію пенсій у 2023 році

     • 521643 переглядiв

    Імпорт палива, порівняно з березнем, зріс у 10 разів - прем'єр

     • 333184 переглядiв

    Поваленого лідера М'янми Су Чжі засудили до 33 років в'язниці

     • 275903 переглядiв

    Україна припинила дію міжурядової угоди з КНДР

     • 1278178 переглядiв