ukrayina-prosit-u-partneriv-vinischuvachi-ta-viroblenu-v-srsr-zbroyu-kuleba

Україна просить у партнерів винищувачі та вироблену в СРСР зброю - Кулеба

 • 102928 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Західні країни можуть допомогти Україні зброєю і санкціями. Зокрема, необхідні бойові літаки і зброя, вироблена "в радянському просторі". Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу в понеділок, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Зброя і санкції. Це те, що може зробити міжнародне співтовариство. Зброя - Україні, санкції - Росії", - відповів міністр.

Деталі

За його словами, Україна дуже відкрито говорить про те, що країні необхідно значно посилити військово-повітряні сили, тому найкраще, що зараз можуть зробити союзники по НАТО, — це "надати Україні всі необхідні винищувачі і штурмовики, які дозволять нам збалансувати військову ситуацію в небі".

Цитата

"По-друге, ми в основному використовуємо зброю радянських часів, тому було б вкрай важливо, щоб всі країни, що мають на своїх складах зброю, вироблену в радянському просторі, передавали її нам для зміцнення нашої обороноздатності", - повідомив дипломат.

Деталі

Що стосується санкцій, Кулеба нагадав, що Україна вимагає повністю відключити Росію від Swift, припинити обробку російських вантажів у портах, ввести заборону на всю нафту і газ з Росії.

Раніше

За словами Кулеби, питання надання Україні літаків залишається надзвичайно нагальним на порядку денному.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ізраїль не буде шляхом для обходу санкцій проти Росії - МЗС

     • 78985 переглядiв