ukenru
ukrayina-pragne-otrimati-koshti-vid-rf-iz-rakhunku-yakiy-mayut-stvoriti-krayini-yes-dlya-splati-za-rosiyskiy-gaz

Україна прагне отримати кошти від РФ із рахунку, який мають створити країни ЄС для сплати за російський газ

 • 174597 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. Україна наполягає на створенні окремого рахунку, на який будуть надходити кошти за російські газ і нафту від Європи, і коли настане час - платити Україні за збитки, завдані у війні, саме з того рахунку. Про це заявила в ефірі одного з українських телеканалів юрист-міжнародник, дипломат Олена Зеркаль, пише УНН.

Цитата

"У Гаазі ми займаємося тим, щоб створити судовий прецедент... Щоб створити прецедент в платежах і щоби закумулювати гроші, які зараз ідуть в Росію за газ і за нафту. І щоби ці гроші перестали надходити на російські рахунки, а були закумульовані на спеціальному рахунку в Європейському Союзі. І щоби Росія не отримувала їх, а щоби ці гроші потім надходили в Україну на відновлення економіки України і на репарації. А також для того, щоби Російська Федерація була покарана і сплатила повною мірою за всі злочини, які вона чинить в Україні", - вказала Зеркаль.

Вона також зазначила, що є всі шанси отримати від Росії кошти навіть без суду, а за угодою.

"Це рахунок відкривається на підставі санкцій ЄС. Далі країни, які зараз отримуються від РФ енергоносії і замість того, щоб надсилали ці кошти до Росії, а це майже мільярд щомісяця, ці кошти відкладаються на спеціальному рахунку і тоді, коли є якісь рішення, чи є якась угода,.. із цих рахунків суми надходять до України", - зазначила дипломат.

Раніше

Президент України Володимир Зеленський порадив Росії вивчити слова "репарації" та "контрибуції".

Українські Національні Новини

Політика