ukenru
ukrayina-posilit-spivpratsyu-z-velikobritaniyeyu-dlya-shvidshogo-perekhodu-na-zelenu-energetiku-1

Україна посилить співпрацю з Великобританією для швидшого переходу на зелену енергетику

 • 987570 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Заступник міністра енергетики Ярослав Демченков провів онлайн-зустріч з представниками Міністерства енергетичної безпеки та вуглецевої нейтральності Великої Британії та Посольства Великої Британії в України. Під час зустрічі вони обговорили розширення партнерства між країнами у сфері зеленої енергетики, зокрема в межах Координаційної групи з надання допомоги енергосектору України G7+. Про це повідомляє Міненерго у Facebook, пише УНН.

Цитата 

«Електроенергія буде найефективнішим енергоносієм для кліматично дружньої економіки. Майбутнє нашої країни - за чистою ядерною та відновлюваною енергетикою. Зелена трансформація може бути успішною в тому разі, якщо буде залучено достатньо приватного капіталу, тому зараз важливо активно комунікувати плани з відновлення та реформування сектору. Звісно, необхідна також потужна державна підтримка, доступність фінансування, гарантій та технологій», - зазначив Ярослав Демченков під час зустрічі. 

Деталі 

Учасники онлайн-зустрічі обговорили плани щодо зростання встановленої потужності вітро- та сонячної генерації, реалізації проєктів з виробництва зеленого водню та локалізації в Україні виробництва необхідного обладнання. 

Україна має плани до 2050 року збільшити частку відновлюваної генерації у загальному енергоміксі до 50%.

Доповнення

Також заступник міністра зазначив, що сучасна трансформована енергетична система є ключем до досягнення кліматичних цілей та перетворення України в енергетичний хаб Європи. За його словами, збільшення використанні відновлювальних ресурсів стане поштовхом для розвитку інших секторів економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна продовжує експорт електроенергії до двох країн

Українські Національні Новини

Суспільство