ukenru
ukrayina-planuye-rozpochati-peremovini-z-mvf-schodo-ne-pidnyattya-tsini-na-gaz

Україна планує розпочати перемовини з МВФ щодо не підняття ціни на газ

 • 9361 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Голова уряду доручив почати перемовини з Міжнародним валютним фондом щодо відмови від раніше запланованого підняття ціни на газ для населення з 1 квітня. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час виступу в парламенті, передає кореспондент УНН.

"Я сьогодні доручу "Нафтогаз України" спільно з Мінфіном почати робочу дискусію з Міжнародним валютним фондом для того, щоб врегулювати це питання і не допустити будь-якого підвищення ціни на газ, спираючись на пропозицію "Нафтогазу", - зазначив прем’єр.

За його словами, сьогодні гранична ціна на газ для населення складає 8500 грн за тисячу кубометрів. На думку керівництва "Нафтогаза" зниження закупівельної ціни імпортного газу дозволяє не підвищувати тарифи на газ для населення.

При цьому він додав, що підтримує рішення НАКу щодо зниження ціни закупки газу.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ з'явилась інформація про те, що голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв у листі запропонував голові уряду Володимиру Гройсману розглянути можливість повної лібералізації поставок природного газу для всіх категорій споживачів з 1 квітня, що дозволить не піднімати ціну на газ.

Як раніше повідомляв УНН, на думку керівництва "Нафтогазу", субсидіанти повинні звернути увагу на залишок на рахунку для зменшення суми оплати за спожитий у лютому газ.

Українські Національні Новини

Політика