ukenru
ukrayina-ocholila-programu-schodo-publichnikh-zakupivel-u-sot

Україна очолила програму щодо публічних закупівель у СОТ

 • 6888 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Україну обрали головою Робочої програми зі статистики публічних закупівель СОТ. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

"Україну вперше в історії її членства в СОТ обрали головуючою Робочої програми зі збору та звітності статистичних даних (Work Program on Collection and Reporting of Statistical Data)", - вказали у МЕРТ, додавши, що сталося це 25-27 лютого 2019 року у межах засідання Комітету Угоди з державних закупівель СОТ.

Вказано, що це стало можливим завдяки значним досягненням України у цій сфері за останні роки. Попереднім головуючим цієї програми були США.

Головними напрямами роботи на найближчу перспективу Україна вважає:

  • розробку та використання уніфікованої методології збору та звітування щодо даних держзакупівель країн-членів Угоди з державних закупівель;
  • подальше поширення використання стандарту відкритих даних в сфері публічних закупівель Організації міжнародного економічного співробітництва (Open Contracting Data Standard, OCDS), яку використовує електронна система публічних закупівель ProZorro.

У МЕРТ нагадали, що Україна приєдналася до Угоди Світової організації торгівлі про державні закупівлі (Government Procurement Agreement, GPA) у 2016 році. 

Українські Національні Новини

Економіка