ukenru
ukrayina-dosi-vikonuye-zobovyazannya-dlya-drugogo-transhu-makrofinu-vid-yes

Україна досі виконує зобов'язання для другого траншу макрофіну від ЄС

 • 5403 переглядiв

КИЇВ. 15 квітня. УНН. Україна знаходиться на стадії виконання зобов'язань для отримання другого траншу макрофіну. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України, передає УНН.

У прес-центрі зазначили, що під час зустрічі Міністра фінансів Оксани Маркарової з Віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом було обговорено перебіг реформ та подальші кроки з реалізації Четвертої програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу.

"Вже сьогодні ми впевнено йдемо шляхом виконання зобов’язань, необхідних для надання Україні другого траншу макрофіну", - повідомила Маркарова.

Міністр додала, що наразі важливі законопроекти Мінфіну по реформі митниці ще знаходяться на розгляді парламенту.

Нагадаємо, міністр фінансів Оксана Маркарова заявила, що український уряд виконав більше половини зобов'язань, необхідних для надання ЄС 500 мільйонів євро другого траншу макрофінансової допомоги Україні.

Раніше у ЄС повідомили, що Україна може отримати другий транш макрофінансової допомоги у 500 мільйонів євро вже навесні 2019 року.

11 грудня 2018 року ЄС перерахував Україні 500 млн євро першого траншу макрофінансової допомоги.

У вересні 2018 року Україна і ЄС підписали угоду про надання фінансової допомоги Україні на 1 млрд євро. Президент Петро Порошенко дав "добро" на отримання 1 млрд євро допомоги від ЄС у листопаді минулого року.

Українські Національні Новини

Економіка