ukrainski-drony-potsilyly-v-blyzko-200-obiektiv-krytychnoi-infrastruktury-na-terytorii-rf-syrskyi

Україна поцілила дронами у близько 200 об’єктів критичної інфраструктури на території рф - Сирський

 • 22520 переглядiв

Головнокомандувач ЗСУ Сирський повідомив про успішні атаки дронів на об'єкти військової логістики в росії. Безпілотники також потопили третину чорноморського флоту рф.

Сили оборони України успішно використовують безпілотники-камікадзе дальнього радіусу дії для завдання ударів потериторії росії. Цілю дронів вже стали близько 200 об'єктів критичної інфраструктури на території рф. Усі вони були пов'язані з "військовою логістикою".  Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв'ю The Guardian, передає УНН

Сирський вказав, що у росії була "дуже сильна" протиповітряна оборона. Через це Україна почала все частіше використовувати безпілотні літальні системи.  За його словами,  Сили оборони "дуже ефективно" використовують безпілотники і пробують "наземні роботизовані системи" - наземні роботи, які можуть доставити боєприпаси або врятувати пораненого солдата. Також створено нове управління  безпілотних систем, перше у своєму роді.  

"Ми воюємо не кількістю, а якістю", - сказав він, додавши, що безпілотники відіграють "таку ж велику роль, як і артилерія".

Україна розробляє військові дрони зі штучним інтелектом для протидії РЕБ21.07.24, 04:23

Сирський наголосив, що збройні сили України успішно використовують безпілотники-камікадзе дальнього радіусу дії для завдання ударів у глибині території росії. Наразі  їхньою ціллю, за словами Сирського, стали "близько 200 об'єктів критичної інфраструктури". 

Як вказав  Головнокомандувач, усі вони були пов'язані з "військовою логістикою". Йдеться про заводи, паливосховища і склади боєприпасів. 

Також морські безпілотники потопили близько третини Чорноморського військово-морського флоту росії. "Для них це дійсно стало пасткою, а для деяких кораблів - могилою", - сказав Сирський.

Україна закупила 20 тисяч дронів через Prozorro на понад 1,7 млрд гривень23.07.24, 15:41

Популярні

Новини по темі