ukraina-zamovyla-u-rheinmetall-visim-polovykh-khirurhichnykh-kompleksiv

Україна замовила у Rheinmetall вісім польових хірургічних комплексів

 • 15819 переглядiв

Німецька компанія Rheinmetall отримала замовлення на 8 польових хірургічних комплексів для ЗСУ. Поставки фінансуються урядом Німеччини і триватимуть з 2024 по 2026 рік.

Німецька оборонна компанія Rheinmetall отримала замовлення на постачання додаткових польових хірургічних операційних комплексів для Збройних Сил України. Про це пише УНН з посиланням на заяву компанії.

Деталі

Контракт передбачає виготовлення та постачання Міноборони України восьми польових медичних комплексів Forward Surgical Team (FST) від компанії Rheinmetall.

Цю закупівлю фінансує німецький уряд у межах ініціативи "Ertüchtigungsinitiative". Очікується, що постачання розпочнеться у 2024 році та завершиться до кінця 2026 року.

Замовлення включає вісім готових систем, оснащених сучасним медичним обладнанням, серед якого: рентгенконтейнер, операційна та відділення інтенсивної терапії за стандартом сучасної лікарні.

Головна цінність - життя нашого солдата: Сирський порівняв втрати рф та України у війні 13.02.24, 20:32

Окрім того, для транспортування медичних комплексів Rheinmetall також поставить вантажні автомобілі Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMW) та причепи. Замовлення оцінюється в середньому двозначному діапазоні мільйонів євро.

Також передбачається тижневе навчання відповідного українського персоналу в Німеччині.

Довідково

Forward Surgical Team (FST) - призначений для проведення операцій з хірургічного втручання безпосередньо в польових умовах.

Комплекс дає можливість дуже швидко проводити невідкладні медичні процедури для тяжко поранених солдатів поряд із полем бою. Після проведення необхідних маніпуляцій пацієнтів стабілізують і готують до транспортування в інші медичні підрозділи в тилу для подальшого лікування в польових госпіталях або стаціонарних закладах.

Кожен польовий хірургічний комплекс складається з трьох трьохосьових військових вантажівок із причепом (сумарно шість модулів). Модулі залишаються встановленими на вантажівці та причепі навіть під час роботи.

Нагадаємо

У Збройних Силах України за дорученням Головнокомандувача генерал-полковника Олександра Сирського та почалось впровадження комплексної програми дій "Збереження життя військовослужбовців". 

Популярні

Новини по темі

До Дія.City зможуть долучитися виробники біонічних протезів

 • 11816 переглядiв

Харків: в ОВА попередили, що війська рф завдають ударів

 • 18318 переглядiв