ukraina-zakupyla-20-tysiach-droniv-cherez-prozorro-na-ponad-17-mlrd-hrn

Україна закупила 20 тисяч дронів через Prozorro на понад 1,7 млрд гривень

 • 20643 переглядiв

Держава придбала 20 тисяч безпілотників різних моделей для Сил оборони через Prozorro Market. Загальна вартість закупівлі перевищила 1,7 млрд грн, а кількість придбаних дронів за останні 2,5 місяці зросла вдвічі.

20 тисяч безпілотних літальних апаратів для Сил оборони були придбані державою через електронний каталог Prozorro Market. Їх загальна вартість - понад 1,7 млрд грн. Про це 23 липня повідомили в Мінекономіки, передає УНН

 Деталі

Держава придбала такі БпЛА, як DJI Mavic, DJI Matrice, DJI Phantom, AUTEL EVO II, FPV тощо.

 Як повідомляється, їхня загальна вартість перевищує 1,7 млрд гривень. Закупівлею дронів займаються як військові частини, так й громади, які передають БпЛА війську. Загалом, за даними Мінекономіки, понад 250 замовників регулярно купують безпілотники через Prozorro Market.

У відомстві вказали, що Prozorro Market працює за принципом онлайн-магазину для закупівель за бюджетні кошти. Основну його частину адмініструє державна установа "Професійні закупівлі". 

 Кількість закупівель дронів у Prozorro Market постійно зростає. Зокрема, у травні цього року кількість закуплених дронів складала 10 тисяч. За останні два з половиною місяці їх кількість зросла вдвічі

- зазначила перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Доповнення 

На початку липня Кабінет міністр ухвалив постанову, яка дозволяє закуповувати дрони українських виробників через закритий функціонал Prozorro.  Раніше можна було закуповувати через Prozorro безпілотники тільки іноземного виробництва.

Популярні

Новини по темі

У МОЗ пояснили, коли потрібна екстрена вакцинація

 • 11422 переглядiв