ukraina-ta-yaponiia-pidpysaly-memorandum-pro-spivpratsiu-u-sferi-prava

Україна та Японія підписали меморандум про співпрацю у сфері права

 • 20233 переглядiв

Міністри юстиції України та Японії підписали меморандум про співробітництво у правовій сфері. Документ передбачає обмін досвідом та інформацією в антикорупційних зусиллях, судовій реформі та посиленні інституційної спроможності.

У понеділок, 5 серпня, Україна та Японія підписали меморандум про співробітництво у сфері права та правосуддя. Про це заявили у Міністерстві юстиції України, передає УНН.

Деталі

Меморандум підписали міністр юстиції України Денисом Малюською та міністр юстиції Японії Рюджі Коїдзумі.

Документ передбачає розвиток взаємної дружби та співробітництва між Учасниками шляхом обміну досвідом та інформацією у сфері права та правосуддя.

Сфера співробітництва між відомствами охоплюватиме наступні напрями:

  • антикорупційні зусилля в Україні;
  • судова реформа в Україні, включаючи питання, пов’язані з пенітенціарною системою;
  • посилення інституційної спроможності у юридичній та адміністративній сферах, включаючи розвиток кадрового потенціалу.

Україна отримає кредит на 3,3 млрд доларів від Японії, який погасять доходами від заморожених активів рф – ЗМІ17.07.24, 17:20

Доповнення

Під час зустрічі Денис Малюська подякував міжнародним колегам за всебічну підтримку України та висловив сподівання на плідну співпрацю між інституціями. За його словами, цей меморандум свідчить про підтримку України з боку Японії у сфері юстиції.

Своєю чергою, японський посадовець підкреслив, що Японія й надалі підтримуватиме зусилля України у правовій та судовій сферах

За результатами зустрічі обидві сторони також домовилися підтримувати постійний діалог та спільно працювати над вивченням можливих сфер співробітництва у майбутньому.

Нагадаємо

Представники Міністерства енергетики України провели перемовини з делегацією Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). Сторони обговорили допомогу Японії в енергетичному секторі та плани довгострокової співпраці, зокрема в розвитку ВДЕ та відновленні інфраструктури.

Популярні

Новини по темі

Вбивство Ірини Фаріон: суд залишив підозрюваного під вартою

 • 47345 переглядiв