ukenru
ukraina-prezentuvala-innovatsiini-rishennia-shchodo-tsyfrovizatsii-standartiv-nato

Україна презентувала інноваційні рішення щодо цифровізації стандартів НАТО

 • 19913 переглядiв

Центр інновацій Міністерства оборони України взяв участь у щорічній конференції НАТО TIDE Sprint 2024 у Дрездені, де представив досвід України у розробці екосистеми управління бойовим простором DELTA.

Центр інновацій Міноборони долучився до щорічної конференції НАТО TIDE Sprint 2024 у Дрездені, яка сприяє розвитку військових ІТ-систем НАТО та країн-партнерів. Про це пише УНН з посиланням на Міноборони України.

Деталі 

Зазначається, що захід був присвячений новим підходам до введення війни. Пріоритетні завдання країн у цьому напрямку до 2030 року — це проведення взаємосумісних спільних операцій, а також важливість переведення бойових ІТ-систем у хмарне сховище, доцільність яких вже перевірили в бойових умовах українські військові розробники. 

Делегація Центру інновацій продемонструвала, як за допомогою хмарних обчислень та обробки великих даних цифровізовувати вже наявні стандарти НАТО, а також поділилася досвідом розробки екосистеми управління бойовим простором DELTA. 

Окрему увагу було приділено процесам покращення кібербезпеки, а також презентовано технологію інтеграції дронів до системи DELTA та інших систем, що відбувається завдяки співпраці з Мінцифрою, партнерами з ГО "Аеророзвідка" та компанією Cossack Labs.

Сьогодні українські війська використовують всі можливі технології для отримання переваги над ворогом, а ми в Центрі інновацій створюємо сучасні ІТ-продукти. Саме вони дозволяють мати інформаційну перевагу, підвищувати координацію та ефективність наших сил, а головне – керувати операціями дистанційно, з меншим ризиком для людини. Інновації – це в тому числі, про вирішення існуючих проблем новими інструментами

- заявила розробниця системи DELTA, майор Єлизавета Бойко.

Також заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко наголосила, що DELTA пришвидшує ухвалення рішень і дає перевагу на полі бою. За її словами, Україна постійно працює над покращенням її функціоналу, запровадженням інструментів на базі штучного інтелекту.

"Управляти боєм стане зручніше": Міноборони запустило інтеграцію нового функціоналу в систему DELTA23.11.23, 15:58 • [views_0]

Довідково

DELTA – це унікальна екосистема військових продуктів, що розробляється військовими для військових, та побудована за стандартами НАТО. Вона дозволяє бачити поле бою в режимі реального часу та відображає повітряну, наземну, морську обстановку на цифровій мапі. Система дозволяє обмінюватися інформацією в межах підрозділу, бригади, а за потреби – і з союзниками.

Нагадаємо

Делегати з НАТО і України зберуться в Люксембурзі, щоб обговорити модернізацію процесу оборонних закупівель в Україні, зробивши його швидшим, стійкішим і прозорішим, в рамках Комплексного пакета допомоги НАТО на підтримку безпеки і реформ в Україні.