ukraina-prahne-pryiednatysia-do-kosmichnoi-prohramy-yes

Україна прагне приєднатися до Космічної програми ЄС

 • 18029 переглядiв

Україна висловила зацікавленість в інтенсифікації інтеграції до космічної діяльності ЄС шляхом приєднання до Космічної програми ЄС та поглиблення співпраці з Європейським космічним агентством.

Україна висловила зацікавленість в активізації процесу інтеграції у сферу космічної діяльності ЄС шляхом приєднання до Космічної програми Європейського Союзу. Про це йдеться в спільному прес-релізі за підсумками 9-го засідання Ради асоціації між Україною та ЄС, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

"Україна привітала пропозицію першої Європейської оборонно-промислової стратегії, яка може стати платформою для участі України в ініціативах Європейського Союзу", - йдеться в прес-релізі.

Також повідомляється, що Україна привітала ініціативу щодо створення Офісу ЄС з оборонних інновацій у Києві для подальшої підтримки української оборонно-технологічної та промислової бази та висловила готовність тісно співпрацювати з ЄС для забезпечення її швидкої реалізації.

"Україна висловила зацікавленість у поглибленні практичної взаємовигідної співпраці з Європейським космічним агентством (ЄКА), а також активізації процесу інтеграції у сферу космічної діяльності ЄС шляхом приєднання до Космічної програми ЄС", - зазначається в прес-релізі.

Доповнення

Politico повідомило, що посли ЄС не змогли затвердити угоду щодо продовження лібералізації торгівлі для України, попросили ще часу.

Популярні

Новини по темі

Україна прагне приєднатися до Космічної програми ЄС

 • 18029 переглядiв