ukraina-pozbavyt-tserkvu-moskovskoho-vplyvu-i-spetssluzhb-rf-yermak

Україна позбавить церкву московського впливу і спецслужб рф - Єрмак

 • 49056 переглядiв

Керівник ОП заявив, що Київ позбавить церкву московського впливу. Єрмак підкреслив неприпустимість погроз з боку захисників УПЦ МП та нагадав про підтримку ВРЦіРО заборони релігійних організацій, пов'язаних з РФ.

Для росії церква завжди була інструментом силовиків та спецслужб. тож Київ зробить все, щоб нівелювати вплив рф на регілію в Україні Про це заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, передає УНН.

Деталі

Церква в Україні буде позбавлена московського впливу. Ще з радянських часів церква у Росії і для росії – це територія та вуха їх спецслужб. Росія сьогодні є країною, яка руйнує храми в Україні. Для них не існує Бога, не існує віри. Це ширма для вбивств і насильства

- заявив Єрмак. 

Він також підкреслив неприпустимість погроз та залякувань із боку тих, хто готовий захищати вплив московської церкви.

Зеленський обговорив з Радою церков законопроект про заборону УПЦ МП16.08.24, 20:31

Коли в Україні сьогодні знаходяться ті, які готові захищати вплив московської церкви, бити людей, погрожувати їм у соцмережах, маючи статус народного депутата, то це не є нормально. І це не про свободу, а про дещо інше. Не варто такого робити - наше суспільство пройшло вже всі тести на єдність. Церковного розколу тут не буде. І погроз також

- йдеться у дописі керівника Офісу президента. 

Нагадаємо

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) підтримала законодавчу ініціативу Президента Володимира Зеленського щодо заборони діяльності релігійних організацій, пов'язаних з країною-агресором.

Популярні

Новини по темі

Пам’ятник леніну все ще стоїть у суджі – ВВС

 • 69639 переглядiв