ukenru
ukraina-otrymala-118-mln-dol-vid-yaponii-na-okhoronu-zdorovia-ta-vidnovlennia

Україна отримала 118 млн дол. від Японії на охорону здоров'я та відновлення

 • 25468 переглядiв

Україна отримала $118 млн грантів від Японії в межах проектів Світового банку HEAL та HOPE на підтримку державного бюджету, системи охорони здоров'я та ремонт житла.

Україна отримала 118 мільйонів доларів від Японії в межах проєктів Світового банку HEAL та HOPE на охорону здоров'я та відновлення, повідомили у понеділок у Міністерстві фінансів, пише УНН.

Деталі

До державного бюджету, як повідомляється, надійшло $118 млн гранту від Японії в межах проєктів Світового банку "Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя" (HEAL Ukraine) та "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE).

▫️ $70 млн в межах проєкту HEAL Ukraine на підтримку держбюджету, відшкодування понесених видатків за програмою медичних гарантій.

▫️ $48,2 млн в межаї проєкту HOPE на відшкодування витрат держбюджету, використаних на компенсації на ремонт у багатоквартирних та приватних будинках, які потребують дрібних та середніх ремонтів.

"Залучені кошти допоможуть уряду надавати громадянам належну допомогу, розширити спектр медичних послуг та доступ до них, забезпечити подолання наслідків, спричинених збройною агресією росії та відбудовувати житлову інфраструктуру", – зауважив міністр фінансів Сергій Марченко.

Україна отримала 1,5 млрд доларів від Світового банку - Шмигаль29.03.24, 19:05 • [views_0]