ukraina-obhovoryla-z-pivnichnymy-partneramy-intehratsiiu-zakonodavstva-do-norm-yes

Україна обговорила з північними партнерами інтеграцію законодавства до норм ЄС

 • 29851 переглядiв

Заступник Міністра внутрішніх справ України провів зустріч з радниками країн Північної Європи та Балтії. Обговорювалася адаптація законодавства у сфері безпеки до стандартів ЄС та реформування органів правопорядку.

Україна та північні партнери обговорили інтеграцію законодавства до стандартів ЄС. Про це повідомляє МВС України, передає УНН.

Деталі

Заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв провів зустріч з радниками Консультативної групи високого рівня восьми країн Північної Європи та Балтії. Метою переговорів стало обговорення напрямків подальшої спільної роботи над адаптацією національного законодавства у сфері безпеки до стандартів Європейського Союзу.

Україна перебуває на стадії проведення офіційного скринінгу національного законодавства на відповідність праву ЄС, до якого залучене МВС України. Мова йде про такі фундаментальні сфери, як "Боротьба з організованою злочинністю", "Поліцейське співробітництво", "Шенген та зовнішні кордони", "Міграція та притулок"

- зазначив Олексій Сергєєв.

Важливість цих аспектів підкреслюється тим, що вони є в компетенції МВС та інших центральних органів виконавчої влади в Україні. Основними пріоритетами є не лише імплементація законодавства ЄС, але й підвищення інституційної спроможності органів правопорядку.

Заступник Міністра також наголосив, що реформування органів правопорядку є однією з ключових умов для вступу України до ЄС. Іноземні партнери висловили готовність надати всю необхідну підтримку, зокрема через стратегічні політичні консультації та рекомендації.

Україна була і залишається активним учасником процесу придністровського врегулювання - МЗС України23.07.24, 18:21

Популярні

Новини по темі

У Харкові пролунав вибух

 • 33027 переглядiв