ukraina-ne-vyznaie-vybory-prezydenta-rf-danilov

Україна не визнає вибори президента рф - Данілов

 • 31600 переглядiв

Україна не визнає президентські вибори в росії у 2024 році, називаючи їх "фарсом" і заявляючи, що в росії вже давно не було вільних і чесних виборів, оскільки у виборчий процес регулярно втручаються і створюють переваги для провладних кандидатів.

Україна не визнаватиме виборів президента росії, адже у країні "ніяких виборів вже давно немає". Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в коментарі Радіо Свобода, передає УНН.

"Всі цивілізовані країни не мали б визнавати ці вибори в росії. Але тут є велике питання, що всі інституції побудовані до Другої світової війни і жили в одній системі координат, а зараз вся ця система координат змінилась. Після закінчення "холодної війни" нової не побудували. Не розумію, що країна-терорист робить у Раді безпеці, люди, які вбивають дітей, з ними жодна країна світу не має вести жодної розмови", –Данілов.

Голосування на виборах президента росії відбудеться з 15 до 17 березня 2024 року. Вибори в росії незалежні спостерігачі й експерти зазвичай оцінюють як невільні й нечесні. Влада регулярно втручається у виборчий процес, ускладнює доступ для опозиції, створює переваги провладним кандидатам, у низці випадків йдеться і про прямі фальсифікації.

Говорячи про підготовку росією незаконних виборів на окупованих українських територіях, секретар РНБО назвав це "фарсом".

"Ми спокійно ставимось до цього, за можливості робимо певні заходи і не збираємося нічого визнавати. Не знаємо, що там вони вигадують, але як громадяни з українськими паспортами можуть обирати?", – сказав Данілов.

Доповнення

Верховна Рада ухвалила постанову із закликом до іноземних держав, міжнародних організацій та парламентських асамблей засудити проведення незаконних так званих "виборів" президента рф на тимчасово окупованих територіях.

Популярні

Новини по темі

Україна не визнає вибори президента рф - Данілов

 • 31600 переглядiв

Столтенберг та Дуда обговорили війну рф проти України

 • 28942 переглядiв