ukraina-ne-povidomliala-ssha-pro-mozhlyvyi-nastup-u-kurskii-oblasti-rf-derzhdep

Україна не повідомляла США про можливий наступ у курській області рф - Держдеп

 • 56369 переглядiв

Держдеп США заявив, що Україна не інформувала їх про операцію в Курській області РФ. А втім, дії України не суперечать політиці США щодо використання американської зброї.

Україна не надавала США своїх планів щодо ймовірно наступу на курську область росії. А втім, такий план не суперечить позиції США щодо використання американської зброї. Про це під час брифінгу заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає УНН.

Деталі

За його словами, Україна не повідомляла США заздалегідь про операцію в Курську, але в цьому "немає нічого незвичного". 

Немає нічого незвичного в тому, що Україна не повідомляє нас про свою точну тактику перед її втіленням. Це війна, яку вони ведуть. Ми надаємо їм обладнання та консультації. Але коли справа доходить до повсякденної тактики, то іноді ми спілкуємося з ними, іноді ні. І доречно, щоб вони самі ухвалювали ці рішення

- заявив речник Держдепартаменту

На тлі ситуації у курській області: у ЄС нагадали, що підтримують право України на самозахист 07.08.24, 19:13

Міллер додав, що що політика США щодо ударів по території Росії американською зброєю не змінилась, але нинішні дії України не суперечать політиці США.

Слід зауважити, що офіційних коментарів України щодо ситуації у Курській області рф наразі немає.

Нагадаємо

Губернатор курської області оголосив про введення режиму НС через складну ситуацію в прикордонних районах. Це рішення прийнято на тлі повідомлень про можливе захоплення ЗСУ міста Суджа та газорозподільної станції.

Популярні

Новини по темі

У Непалі впав гелікоптер, п'ять людей загинули - ЗМІ

 • 17954 переглядiв