ukraina-maie-ponad-500-tys-doz-vaktsyny-pfizer-proty-covid-19

В Україні є понад 500 тис. доз вакцини проти COVID-19

 • 14425 переглядiв

В Україні є понад 500 тис. доз вакцини Pfizer проти COVID-19. Уряд сформував заявку на безкоштовне отримання вакцин на 2025 рік, враховуючи особливий статус країни через війну.

Україна має понад 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 - Pfizer. На 2025 рік урядом вже сформована заявка на отримання вакцин. За попередньою інформацією вакцина буде надана на безкоштовній основі.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Станом на сьогодні ми маємо понад 500 тис. доз вакцини - це Omicron-спецефічна вакцина Pfizer, яка використовується в Україні майже рік без наявності інших альтернатив. Вона зараз перебуває на рівні кожного пункту щеплення на території країни

- сказав Кузін. 

Він також зазначив, що Україна має на рівні великих лікарень, в центрах вакцинації, або в пунктах вакцинації певну кількість дитячої вакцини для вакцинації дітей від 6 років. Кузін повідомив, що Україна може отримувати до кінця 2024 року на безкоштовній основі достатньо значні об'єми вакцини по запиту країни. У випадку необхідності уряд може звернутися й дозамовити в додатковій кількості вакцину.

"На 2025 рік урядом вже сформована заявка на отримання вакцин. За попередньою інформацією така вакцина буде так само на безкоштовній основі надана Україні враховуючи, те, що Україна підпадає під особливу категорію країн, яка поки що не може в межах свого державного бюджету компенсувати вартість такої вакцини через триваючу війну", - розповів Кузін. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США заявили, що двовалентне щеплення від COVID від Pfizer може бути пов'язане з інсультом у літніх людей

Доповнення

Кузін повідомляв, що на території України циркулює щонайменше 10 різних підтипів коронавірусу, зокрема і штам FLiRT, який був зареєстрований вперше в світі в березні цього року. В країні за останній місяць зросла кількість захворювань, але поки що нема прогнозів про можливість епідемії.

Кузін також повідомляв, що новий субваріант коронавірусу "Omicron" - "FLiRT" не викликає важких форм захворювання у людей, які вакциновані, або мають ревакцинацію в тих випадках, коли вона їм показана.

Популярні

Новини по темі

В Україні є понад 500 тис. доз вакцини проти COVID-19

 • 14425 переглядiв

Як підготувати першокласника до школи: поради психолога

 • 82709 переглядiв