ukraina-i-turechchyna-planuiut-samit-z-prodovolchoi-bezpeky-posol-bodnar

Україна і Туреччина планують саміт з продовольчої безпеки - посол Боднар

 • 25855 переглядiв

Україна планує провести великий саміт з питань продовольчої безпеки в Туреччині. Це обговорювалось під час візиту президента України Володимира Зеленського до Стамбула в березні.

Посол України Василь Боднар заявив, що Київ планує провести саміт з продовольчої безпеки у Туреччині. Про це дипломат розповів в інтерв'ю виданню Yeni Şafak, передає УНН.

Деталі 

Посол України в Туреччині розповів, що Київ та Анкара ведуть активну співпрацю. Зокрема планується декілька візитів на високому рівні.

Боднар підкреслив, що 8 березня, під час візиту президента України до Стамбулу сторони підписали низку важливих угод та обговорили можливий саміт з продовольчої безпеки.

Після Саміту миру в Швейцарії планувалося провести великий саміт з продовольчої безпеки в Туреччині. Про це говорили і президенти 8 березня. (...) Ми очікуємо, що цей захід цього року відбудеться або в Анкарі, або в Стамбулі

- розповів український дипломат.

Україна та Туреччина уклали низку угод на рівні міністерств оборони - Зеленський 08.03.24, 21:29

Доповнення

Посол розповів, що планується розширювати програму зі співпраці України та Туреччини, зокрема і в будівельній галузі. 

Так, через війну в Україні були пошкоджені дороги, мости та інфраструктура і наразі Київ веде перемовини з турецькими партнерами щодо їх відбудови. Боднар пояснив, що в січні вони зустрілися з міністром торгівлі Омером Болатом, щоб група експертів з цього питання приїхала в Україну

Ми повинні забезпечити вихід цих компаній у надійні регіони, провівши попередні дослідження. Тепер першим кроком є ​​планування візиту міністра Болата в Україну. Звичайно, для попереднього вивчення будуть наші візити. Також тривають переговори між владою Києва та Анкари. (...) Передбачено спільне дослідження

- розповів посол України в Туреччині. 

Нагадаємо

Минулого місця, президент України  Володимир Зеленський заявив про підписання угоди, яка спрощує торгівлю – України й Туреччини.

Популярні

Новини по темі

Південна Корея запустила свій другий супутник-розвідник

 • 24241 переглядiв