ugorschina-domagayetsya-vid-gazpromu-zbilshennya-postachannya-gazu-glava-mzs

Угорщина домагається від "Газпрому" збільшення постачання газу – глава МЗС

 • 94915 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Угорщина продовжить переговори з росією про додаткові постачання газу та розраховує досягти угоди з "Газпромом" про подальше збільшення постачань з наступного місяця, заявив у понеділок міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Про це УНН пише посилаючись на Reuters.

Цитата

"Подобається нам це чи ні, але ми продовжимо переговори з росіянами про збільшення постачання газу до Угорщини", - заявив Сійярто.

"Є пропозиція збільшити постачання газу, найближчими днями ми це доопрацюємо з "Газпромом" і підпишемо угоду, за якою ми могли б отримати збільшення добових постачань".

Деталі

Сійярто не повідомив жодних подробиць про обсяги чи ціни.

Доповнення

Резерви Угорщини сягають 3,25 мільярда кубометрів газу станом на 1 серпня, що становить понад 51% загальної ємності сховищ, згідно з даними національного енергетичного регулятора.

За угодою, підписаною минулого року, до початку війни, Угорщина отримує 3,5 млрд кубометрів газу на рік через Болгарію та Сербію за довгостроковою угодою з росією та ще 1 млрд кубометрів трубопроводом з Австрії. Угода з "Газпромом" розрахована на 15 років.

Минулого місяця Сійярто зустрівся зі своїм російським колегою сергієм лавровим у Москві, щоб домовитися про додаткові 700 мільйонів кубометрів газу.

Цього місяця "Газпром" почав збільшувати постачання газу до Угорщини, доповнивши раніше узгоджені постачання газопроводом "Турецький потік".

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Миколаєві лунають потужні вибухи - мер

     • 144084 переглядiв

    Укрпошта перенесла випуск марки "Пес Патрон" на 1 вересня

     • 187317 переглядiв