udary-po-kyievu-v-kndise-poiasnyly-chomu-voroh-atakuie-stolytsiu-raketamy-s-400

Удари по Києву: в КНДІСЕ пояснили чому ворог атакує столицю ракетами С-400

 • 36241 переглядiв

Київ був атакований ракетами "Іскандер-М" та С-400, які були перехоплені. Експерти припускають, що росія перейшла до балістичних ракет через неефективність ударів безпілотників по столиці.

Цієї ночі ракетний удар по Києву, за попередньої інформацією Генштабу ЗСУ наносився ракетами "Іскардер-М" та С-400. Усі ворожі цілі були збиті. На думку експертів КНДІСЕ, зміна тактики ударів росіян по столиці України викликана об’єктивними чинниками, пише УНН.

Деталі

Зокрема, директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін вважає, удари БПЛА по Києву виявилися неефективними.

"Напевно росіяни зрозуміли, що Київ БПЛА дуже тяжко попасти такими невеликими партіями і тому вони використовують балістику. Балістику, це C-400 в новому варіанті, який летить набагато далі або Іскандер-М, Іскандер- К" - зазначав раніше Рувін.

 Що стосується С-400, то у цих комплексах ворог почав використовувати новий тип ракет.

 "Російські військові, дійсно, почали використовувати нові типи зенітних ракет 40Н6 в комплексах С-400. Про це свідчать частини й уламки, виявлені на Запорізькому напрямку. Попередня експертна ідентифікація свідчить про те, що відповідні ракети можуть бути дослідними зразками, і ворог проводить їх випробовування", - пояснив очільник КНДІСЕ.

За словами Рувіна, ці комплекси досить часто розміщують на прикордонній території, неподалік від лінії зіткнення, а дальність польоту нової ракети тепер буде становити близько 380-400 км.

"Більш детальну інформацію зможемо надати після завершення лабораторних досліджень. Досвід роботи з дослідними зразками російської зброї для нас не новий", − зазначив директор КНДІСЕ Олександр Рувін.

За словами Рувіна, Іскандер - М найбільше використовується бо його простіше всього запустити і ми не видно звідки і коли він полетів. Для того, щоб якось наші засоби ППО ввести в оману Експерти КНДІСЕ досліджують зброю, якою ворог обстрілює Україну - вони першими виїжджають на місця "прильотів" разом з рятувальниками і отримують для дослідження фрагменти або вцілілі ракети різних типів та усі види БПЛА.

Останні дослідження показують, що міжнародні санкції дають свій результат - якість електронних складових ракет і БПЛА значно погіршився. Саме тому ворог перейшов на частіший запуск саме балістичного озброєння: ракети Іскандер - М та Іскандер-К.  

Захар Подкидишев

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Через нічну атаку рф у Києві затопило підземний перехід

     • 72897 переглядiв

    Очаків уночі зазнав ворожих артилерійських ударів - ОВА

     • 36413 переглядiв