ukenru
ucheni-sklali-spisok-produktiv-yaki-mozhut-sprovokuvati-rak-shlunka

Учені склали список продуктів, які можуть спровокувати рак шлунка

 • 31500 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Італійські вчені виявили "прямий зв'язок" між рафінованими продуктами і раком шлунка, передає УНН з посиланням на Taylor Francis Online.

Деталі

Під час дослідження вчені проаналізували вплив різних продуктів харчування і напоїв на можливий розвиток раку шлунка. Фахівці зіставили дані досліджень, проведених в Італії в період з 1997 по 2007 рік, у яких взяли участь 230 осіб з підтвердженим раком шлунка і 547 осіб контрольної групи, госпіталізованих через гострі неопластичні захворювання.

Дослідники відзначили, що "прямий зв'язок" з ризиком розвитку раку шлунка спостерігався щодо зернових. І, навпаки, зворотні тенденції в ризику спостерігалися при споживанні овочів і фруктів.

Учені зробили висновок, що результати дослідження підтверджують захисну роль овочів і фруктів проти раку шлунка і свідчать про згубний вплив рафінованих зернових на це новоутворення.

До рафінованих продуктів належать торти, десерти, білий хліб, макарони, кекси, солодке або солоне печиво, рафіновані зернові пластівці для сніданку, білий рис, млинці, вафлі і піца.

По темі

Завідувач відділенням діагностичної та інтервенційної ендоскопії лікарні ізраїльської онкології LISOD Вадим Корпяк розповів, як пов'язаний колоректальний рак з їжею.

За його словами, колоректальний рак найчастіше виявляється у людей, які вживають мало клітковини, але багато м'яса. В цілому ризик раку виникає не від одиничних похибок в дієті, а від неправильного харчування протягом тривалого часу.

Українські Національні Новини

Здоров'я