ukenru
u-zaporizhzhi-na-krizhini-stvorili-lodovu-karusel

У Запоріжжі на крижині створили карусель

 • 20130 переглядiв

ЗАПОРІЖЖЯ-КИЇВ. 3 лютого. УНН. Поблизу урочища Сайгайдачного на Дніпрі у Запоріжжі місцевий активіст створив льодову карусель, передає кореспондент УНН.

Карусель являє собою великий круг, який випиляли бензопилкою з льоду замерзлого Дніпра. Коло обертається за рахунок весел або човного двигуна.

Жителі міста залюбки приходять покататися на такій імпровізованій каруселі.

Однак рятувальники Запоріжжя застерегли - така розвага є доволі небезпечною.

"Подібна розвага є небезпечною, оскільки в результаті механічного втручання (випилювання кола бензопилою) порушена цілісність льоду. Це може привести до утворення тріщин і робить його ще більш крихким. Температурний режим за прогнозами гідрометцентру, підвищується. Очікується потепління до +9 градусів. Враховуючи різницю між кліматами Фінляндії та Норвегії, де подібні розваги дуже популярні, і кліматом Запоріжжя, зберігається небезпека таких розваг, оскільки товщина льоду не сприяє масовому перебуванню людей на льоду", - розповіла кореспондентові УНН речниця ГУ ДСНС України у Запорізькій області Юлія Баришева.

Працівники ДСНС Запорізької області вже звернулися до Управління із запобігання надзвичайних ситуацій при мерії для прийняття необхідних заходів.

Українські Національні Новини

Мультимедіа