u-vsikh-punktakh-propusku-na-kordoni-ukrainy-zaprovadyly-avtomatyzovanu-systemu-mytnoho-oformlennia

У всіх пунктах пропуску на кордоні України запровадили автоматизовану систему митного оформлення

 • 29198 переглядiв

Держмитслужба України завершила впровадження нової автоматизованої системи митного оформлення на всіх автомобільних пунктах пропуску. Система оптимізує процеси, спрощує процедури та інтегрована з новою системою управління ризиками.

У четвер, 15 серпня, Державна митна служба України завершила впровадження нової автоматизованої системи митного оформлення у всіх автомобільних пунктах пропуску на державному кордоні. Про це заявила Державна митна служба України, передає УНН.

Деталі

У відомстві пояснюють, що це важливий етап масштабної цифрової реформи митниці, що спрямована на оптимізацію процесів, спрощення процедур, економію часу та зниження витрат для бізнесу.

Крім того, нова система забезпечує прискорення перетину кордону для громадян.

Перехід на нову систему відбувався плавно й поступово, без зупинки процесу митного оформлення. Завдяки злагодженій роботі команд Держмитслужби та митниць по всій країні всі пункти пропуску продовжували працювати у штатному режимі.

Однією з ключових складових нової системи стало її інтегрування з новою автоматизованою системою управління ризиками. Ця система, що вже продемонструвала свою надійність і швидкодію на раніше впроваджених модулях, дозволяє ефективніше виявляти й мінімізувати ризики, пов’язані з переміщенням товарів через кордон. Крім того, вона допомагає якісно відпрацьовувати виявлені ризики, забезпечуючи високий рівень контролю та безпеки у пунктах пропуску

- пояснюють митники. 

Зазначається, що наступним етапом реформи стане введення додаткових складових, спроєктованих з урахуванням необхідності подальшої європейської інтеграції.

Ці нововведення базуються на підходах та процесах, що діють у країнах ЄС, і дозволять ще більше покращити взаємодію з європейськими митними системами.

Нагадаємо

Україна за підтримки міжнародних партнерів проводить модернізацію інфраструктуру на пунктах пропуску на західних кордонах країни. Ініціатива спрямована на підвищення ефективності роботи пунктів, зменшення часу очікування та створення комфортних умов для мандрівників та працівників. 

Популярні

Новини по темі