u-vr-proponuiut-onovyty-shkilnyi-predmet-zakhyst-ukrainy-shcho-peredbachaietsia

У ВР пропонують оновити шкільний предмет "Захист України": що передбачається

 • 19867 переглядiв

В Україні пропонують удосконалити систему початкової загальновійськової підготовки і оновити шкільний предмет "Захист України", щоб відповідати сучасним потребам та усунути протиріччя між концепціями допризовної та початкової загальновійськової підготовки.

У Верховній Раді пропонують удосконалити систему початкової загальновійськової підготовки. Зміст шкільного предмета "Захист України" оновлять відповідно до сучасних потреб. Про це повідомив народний депутат від фракції "Слуга народу", член комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук, якого цитують у пресслужбі політсили, пише УНН.

З колегами розробили законопроєкт про удосконалення системи початкової загальновійськової підготовки

– розповів Грищук.

Нардеп пояснив, що наразі існують два поняття, що визначають систему підготовки: допризовна та початкова загальновійськова підготовка, які суперечать одне одному. Законопроєкт має усунути цю колізію.

"Зокрема йдеться про зміни в підзаконні нормативні акти, які досі розділяють дівчат та хлопців під час вивчення предмета "Захист України" та обмежують навчання жінок, які хочуть викладати цей предмет", – зазначив парламентар.

Окрім цього, за його словами, Міносвіти вже працює над оновленням змісту цього предмету.

"Не знайшов, ще жодну людину, яка б захищала навчання стройовій підготовці в "Захисті України". А це досі є. Натомість вивчення домедичної допомоги надзвичайно важливе", – констатував Грищук.

Після завершення війни Україна відмовиться від призову в тому вигляді, як він існував раніше - Шмигаль06.07.23, 12:09 • [views_503925]

Популярні

Новини по темі