u-volynskomu-ttsk-prokomentuvaly-konflikt-u-koveli-kazhut-pro-vplyv-rosiiskykh-spetssluzhb

У Волинському ТЦК прокоментували конфлікт у Ковелі: кажуть про вплив російських спецслужб

 • 21175 переглядiв

У Волинському ТЦК відреагували на протести в Ковелі, де люди вимагали звільнити трьох чоловіків. Стверджують, що ситуацію використали російські спецслужби для дестабілізації.

У Волинському обласному ТЦК та СП відреагували на ситуацію у Ковелі, де вчора люди зібралися під ТЦК та закликали до бунту проти дій військових. У ТЦК зазначили, що конфлікт використали російські спецслужби. Про це УНН пише з посиланням на заяву Волинського обласному ТЦК та СП.

Деталі

У повідомленні установи пояснюється, що під час перевірки військово-облікових даних було виявлено трьох чоловіків, які не мали при собі відповідних документів. Їх запросили до Ковельського ТЦК для перевірки їхнього відношення до військової служби. У повідомленні підкреслюється, що, як і передбачає законодавство, затримання та доставка таких громадян до ТЦК та СП здійснюються виключно представниками національної поліції.

Однак, дехто з громадян трактують закони, як вони вважають за потрібне. Заклики до бунту, що розповсюдились вчора по соціальних мережах Ковельської територіальної громади та Волинської області були помічені ворожими пропагандистськими каналами, які вдало використали це у своїх цілях

- додали у повідомленні.

Зазначено також, що обставини ситуації у Ковелі свідчать про те, що конфлікт підтримувався та спрямовувався у "необхідному руслі" російськими спецслужбами через відповідні "інформаційні системи".

На це вказують і наступні методи їх роботи – емоційні гойдалки, маніпуляції свідомістю громадян, підбурювання до непокори. Сотні ботів, активність яких була виявлена в соціальних мережах свідчить про те, що ворожа пропаганда буде використовувати кожне ваше слово, заклик, дію до дестабілізації обстановки в Україні вашими ж руками

- написали у Волинському ТЦК.

Там додали, що ситуація була спровокована з метою дискредитації чинної влади та протидії заходам мобілізації, а також перешкоджанню законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань. Вона також матиме правові наслідки для тих, хто підбурював громадян до протиправних дій та тих, хто брав у цьому найактивнішу участь.

Контекст

У соцмережах поширюється ряд відео з-під будівлі ТЦК у Ковелі, де 3 серпня зібрався натовп, що вимагав відпустити трьох чоловіків, яких було доставлено до будівлі для перевірки військово-облікових даних. Місцеве ЗМІ "Ковель медіа" з посиланням на очевидців пише, що в результаті конфлікту працівники ТЦК випустили цих чоловіків.

Жінки в Одесі намагалися "відбити" чоловіка у співробітників ТЦК: з'явився перший офіційний коментар03.08.24, 19:13

Популярні

Новини по темі

На війні загинув ексдепутат Чернівецької міської ради

 • 30693 переглядiв