u-vilniusi-napaly-na-ekshlavu-shtabiv-navalnoho-prezydent-lytvy-zaiavyv-pro-prychetnist-rf

У Вільнюсі напали на ексглаву штабів Навального: президент Литви заявив про причетність рф

 • 24321 переглядiв

Леонід Волков, соратник російського опозиціонера Олексія Навального, зазнав нападу із застосуванням молотка і сльозогінного газу у Вільнюсі. Президент Литви не виключає причетність Росії до цього інциденту.

На соратника російського опозиціонера Олексія Навального Леоніда Волкова було скоєно напад у столиці Литви, - увечері, 12 березня, його щонайменше 15 разів вдарили молотком. Президент Литви Гітанас Науседа припустив, що за нападом стоїть росія.

Про це повідомляє УНН, з посиланням на службу новин BBC.

Деталі

За даними поліції Литви, на колишнього главу штабів Олексія Навального Леоніда Волкова напали ввечері 12 березня на вулиці Жуведру, на околиці Вільнюса. Волкову розпилили в очі сльозогінний газ, після чого почали бити молотком, - Волкову завдали щонайменше 15 ударів, у нього зламана рука і травмована нога.

Наразі російського опозиціонера госпіталізовано.

Президент Литви Гітанас Науседа прокоментував напад соратника Олексія Навального, припустивши, що до події має стосунок росія.

Немає сумнівів, що такі речі плануються заздалегідь... Зрозуміло, що такі речі плануються, і ми не повинні дивуватися. Але я хочу чітко заявити, що служби дадуть оцінку, проведуть розслідування і, я сподіваюся, знайдуть винних. Путіну я можу сказати тільки одне - тут вас ніхто не боїться

-  сказав Науседа.

Нагадаємо

Олексія Навального поховали в Москві в оточенні посиленої охорони і великого натовпу охочих попрощатися з політиком.

У росії сьогодні вранці було обмежено роботу аеропорту "пулково" у санкт-петербурзі на тлі атаки БПЛА по багатьох областях.

Литва передала Україні 155-міліметрові артилерійські снаряди в рамках постійної військової допомоги, спрямованої на підтримку оборонних зусиль України.

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Маріуполі знайшли ще одне місце поховання - міськрада

     • 25176 переглядiв

    Суд продовжив арешт нардепу Шуфричу ще на два місяці

     • 23203 переглядiв

    29 різних підтипів "Омікрону" циркулюють в Україні - МОЗ

     • 22416 переглядiв