u-tysi-vtopylysia-vzhe-37-porushnykiv-kordonu-za-dva-dni-bilia-richky-zatrymaly-shche-5-cholovikiv-prykordonnyky

У Тисі втопилися вже 37 порушників кордону, за два дні біля річки затримали ще 5 чоловіків - прикордонники

 • 12759 переглядiв

На кордоні з Румунією затримано п'ятьох чоловіків, які намагалися нелегально перетнути річку Тису. Двоє з них заплатили по $7500 організаторам, інші планували перетин самостійно.

За два дні затримано п'ятьох чоловіків, які намагалися перетнути річку Тису, у якій від початку повномасштабного вторгнення рф втопилися вже 37 порушників кордону, повідомили у вівторок у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України, пише УНН.

Деталі

"Сьогодні вдосвіта прикордонники затримали на березі Тиси двох чоловіків", - вказали у регіональному управлінні ДПСУ у Facebook.

Порушників, як вказано, близько 4-ї години ранку за 10 метрів до кордону перепинив наряд відділення інспекторів прикордонної служби "Великий Бичків", який ніс службу в маскувальному обмундируванні.

"Затримані виявилися жителями Сумщини та Луганщини. Як з’ясувалося, стоматолог і біржовий економіст, начитавшись порад у соцмережах, вирішили, що з легкістю у темний час доби зможуть подолати водойму, у якій від початку повномасштабного вторгнення втопилися вже 37 порушників кордону", - розповіли у ДПСУ.

"Ще трьох чоловіків, які планували перебратися на румунський берег Тиси, прикордонники затримали учора на ділянці відповідальності відділення "Солотвино", - вказали у відомстві.

Двоє з них, житель Запорізької та Дніпропетровської областей, як повідомляється, розповіли, що заплатили організаторам своєї подорожі по 7500 доларів США. Третій – житель закарпатського селища Великий Бичків – самостійно планував маршрут.

Стосовно "плавців" складено протоколи про адмінправопорушення, передбачені ст. 204-1 КУпАП "Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України", справи скеровано до суду.

Демченко: не виключено, що всі тіла вдалося виявити у Тисі27.06.24, 09:09

Популярні

Новини по темі