ukenru
u-tayilandi-ukrayintsyam-mozhut-skorotiti-termin-abo-navit-zvilniti-posolstvo

У Таїланді українцям можуть скоротити термін або навіть звільнити - посольство

 • 11426 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Під час зустрічі посла України в Королівстві Таїланд із директором Департаменту корекції при Міністерстві юстиції Таїланду Нарасом Савестананом 13 травня, останній повідомив, що у рамках процедури колективного королівського помилування частина ув’язнених в Таїланді українців можуть отримати зменшення термінів покарання на 50% від вироку суду. Про це повідомляє прес-служба посольства України у Таїланді, передає УНН.

Так, повідомляється, що у рамках зустрічі сторони обговорили перспективи підписання Угоди про передачу засуджених осіб між Україною та Королівством Таїланд, а також можливості включення українських в’язнів до списків на колективне помилування з нагоди коронації нового тайського монарха Рами Х.

Українська сторона також висловила прохання щодо прискорення розгляду клопотань про індивідуальні королівські помилування засуджених в Таїланді українців.

"Глава тайської пенітенціарної служби наголосив, що у рамках процедури колективного королівського помилування, що триватиме протягом наступних чотирьох місяців, значна частина ув’язнених в Таїланді українців можуть отримати зменшення термінів покарання на 50% від вироку суду, декілька осіб можуть бути повністю звільнені", - йдеться в повідомленні.

За інформацією посольства, у тайських в’язницях відбувають покарання 24 громадянина України, засуджені за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотичних речовин та підробкою банківських карток.

Як повідомляв УНН, 39 українців були засуджені в Угорщині за фальшування документів при отриманні громадянства.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП