u-stokgolmi-u-seredu-pochinayutsya-slukhannya-schodo-rishennya-proti-gazpromu

У Стокгольмі у середу починаються слухання щодо рішення проти "Газпрому"

 • 9258 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. В апеляційному суді у Стокгольмі у середу, 8 жовтня, відбудуться слухання стосовно рішення Стокгольмського арбітражу, який відхилив вимоги російського "Газпрому" до НАК "Нафтогаз України" за контрактом на поставку газу в частині принципу "бери або плати". Про це написав на своїй сторінці у Facebook виконавчий директор Групи Нафтогаз Юрій Вітренко, передає УНН.

"Мабуть символічно, що день юриста зустрічаю у Стокгольмі, де разом з найкращими юристами світу готуємося до слухань в апеляційному суді щодо рішення арбітражу проти Газпрому. Перша справа (а їх всього три) стосується передусім рішення арбітражу, яке обнулило наші зобов’язання за положенням контракту "бери або плати", - сказав Вітренко.

З його слів, через це рішення Україна тепер не має платити "Газпрому" близько 80 мільярдів доларів, "тож не дивно, що російська сторона хоче його оскаржити".

"Слухання починаються завтра", - додав він.

Нагадаємо, на початку вересня стало відомо, що "Газпром" ініціював новий арбітраж проти "Нафтогазу". До кінця жовтня відповідач мав надати зустрічні позивні вимоги. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    До кінця року "Укрпошта" планує випустити 11 поштових марок

     • 35662 переглядiв

    На вихідних у Києві пройдуть сільськогосподарські ярмарки

     • 19515 переглядiв

    Боксер Спонг заперечив вживання допінгу: це підстава

     • 10355 переглядiв

    Меркель відкинула новий план Джонсона щодо Brexit

     • 8684 переглядiв