u-seredmisti-kiyeva-vstanovili-evakuatsiyniy-potyag-z-irpenya

У середмісті Києва встановили евакуаційний потяг з Ірпеня

 • 273391 переглядiв

КИЇВ. 3 листопада. УНН. На Михайлівській площі просто у серці Києва поставили обстріляний росіянами вагон, що на початку повномасштабного вторгнення евакуював людей з Ірпеня. Інсталяцію встановили на знак пошани залізничникам. Про це повідомили у пресслужбі Укрзалізниці, пише УНН.

Цитата

“Тисячі жінок та дітей на станції Ірпінь чекали його. І він щоразу приїздив... Потяг порятунку евакуював близько 10 000 жителів із блокованого ворогом Ірпеня. На пошану залізничникам на Михайлівській площі у Києві встановили інсталяцію з пошкодженим вагоном ірпінського евакуаційного поїзда. Дякуємо, залізні люди”, — йдеться в дописі Укрзалізниці в їхньому телеграм-каналі.

Деталі

Інсталяцію з евакуаційним вагоном на Михайлівській площі діятиме до 26 листопада.

Комунікаційники єдиного в Україні залізничного перевізника нагадали, що на початку березня 2022 р. залізниця була єдиною можливістю на порятунок для людей з Ірпеня та навколишніх населених пунктів. Однак цей потяг періодично обстрілювати російські військові, і тому кожен рейс міг стати останнім.

В Укрзалізниці нагадали, про обстріл 5 березня 2022 р.. Тоді поїзд, що прямував за людьми з Києва до Ірпеня був атакований росіянами.

Снарядом ворог зруйнував колію. Через що евакуаційні вагони були зрешечені уламками. Ще два вагони зійшли з рейок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта випустила марку, присвячену працівникам Укрзалізниці

Додатково

4 листопада в Україні відзначають День залізничника.

Це професійне свято було встановлено в Україні у 1993 році за ініціативою працівників Львівської залізниці. День залізничника України був призначений на 4 листопада, оскільки цього дня в 1861 році на територію країни привезли перший потяг з Австро-Угорщини. Він називався “Ярослав”. Відтоді 4 листопада вважають початком історії залізниць в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У середмісті Києва встановили евакуаційний потяг з Ірпеня

     • 273391 переглядiв

    Житомирщина: на автодорозі Київ - Чоп сталась ДТП, рух ускладнено

     • 218086 переглядiв

    Дубінському повідомили про нову підозру

     • 139126 переглядiв