ukenru
u-rosiyi-ne-znayshli-porushen-na-pidpriyemstvi-mayak-pislya-povidomlen-pro-vikidi-ruteniyu

У Росії не знайшли порушень на підприємстві "Маяк" після повідомлень про викиди рутенію

 • 11728 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. Ростехнагляд провів перевірку на підприємстві "Маяк" в Челябінській області після повідомлень про викид рутенію і не знайшов порушень, передає УНН з посиланням на РИА Новости.

"Фахівці з'ясували, що в серпні-жовтні концентрація ізотопу рутеній-106 там (на підприємстві "Маяк"- ред.) не перевищувала допустимих рівнів. Відомство не знайшло порушень, які могли б привести до викиду в атмосферу рутенію", - йдеться в повідомленні .

Перевірку Ростехнагляд провів після вивчення інформації про виявлення цієї речовини в повітрі в Європі в кінці вересня - початку жовтня. Зафіксовані там показники коливалися від десяти мікробеккерелей до ста міллібеккерелей на кубометр повітря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені назвали можливі причини появи радіонукліда в повітрі над континентом

Відзначається, що неконтрольований викид радіоактивного ізотопу міг статися під час переробки відпрацьованого ядерного палива або виробництва радіонуклідних джерел.

Як повідомляв УНН, в РФ стався викид радіації на Південному Уралі. Російське відділення екологічної організації Greenpeace має намір звернутися в прокуратуру з проханням провести перевірку можливого приховання викиду радіації попадання в атмосферу радіоактивного ізотопу рутеній-106 на Уралі.

Українські Національні Новини

Новини Світу