ukenru
u-rf-suditimut-zhitelya-dagestana-za-uchast-v-konflikti-na-donbasi

У РФ судитимуть жителя Дагестана за участь в конфлікті на Донбасі

 • 7510 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. У Росії жителя Дагестану звинуватили в участі в складі збройних сил України в конфлікті на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба управління СК РФ по Республіці Дагестан, передає УНН.

Житель Дагестану Фіруз Мірзоєв звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.359 КК РФ (участь найманця у збройному конфлікті).

Як повідомляється, слідство встановило, що влітку 2014 року він у цілях заробити гроші, не будучи громадянином України і не маючи постійного місця проживання на її території, прибув з Туреччини в Україну для участі в бойових діях на Донбасі в складі українських збройних сил.

"По приїзду на Україну його розмістили у військовому таборі, розташованому на території міста Краматорськ, де він отримав військове обмундирування збройних сил України, зброю і боєприпаси", - повідомили в СК РФ.

Повідомляється, що протягом 20 днів Ф.Мірзоєв нібито брав участь в бойових діях за місто Краматорськ і прилеглі населені пункти України, отримавши за це 1 тисячу американських доларів, з розрахунку 50 американських доларів за один день участі.

Як наголошується, у травні 2017 року він був затриманий на території Таджикистану з підробленим паспортом і переданий правоохоронним органам Росії.

Кримінальну справу стосовно дагестанця наразі направлено до суду для розгляду по суті.

Як повідомляв УНН, СК РФ порушив чотири нових справи проти українських військових.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП