u-proekti-byudzhetu-2019-zberezheno-usi-programi-derzhpidtrimki-apk

У проекті Бюджету-2019 збережено усі програми держпідтримки АПК

 • 13356 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. На наступний рік збережено усі програми держпідтримки агропромислового комлексу України. Про це в коментарі УНН повідомив член Комітету ВР з питань аграрної політики, народний депутат Валерій Давиденко.

“Про скорочення мова не йде. Йде мова про розширення на користь переробних підприємств. Я особисто давав пропозицію, щоб обладнання для елеваторів включили у програму відшкодування. А далі у програмі, яку затверджуватиме Кабмін, все буде ширше визначено”, - повідомив Давиденко.

Як і передбачено чинними нормами, загальний бюджет державної підтримки АПК становитиме 1% від його ВВП – близько 7 млрд грн.

Раніше УНН повідомляв, що будівництво переробних підприємств, зокрема елеваторів планується дотувати так само, як будівництво тваринницьких комплексів – 30% від загального бюджету проекту.

Ймовірно саме з цим пов’язаний очікуваний в наступному році “бум” будівництва елеваторів. Про свої наміри розширення потужностей вже заявили АПК Інвест, НВК Амарант, Укрземком, Кернел.

Також повідомлялось, що визначені у цьому році програми держпідтримки АПК будуть збережені протягом 5 років, аби усі охочі встигли взяти участь в них.

Як пояснив в.о. Комітету ВР з питань аграрної політики Олександр Бакуменко, впродовж цього часу не будуть змінюватися обрані напрямки держпідтримки, вони лише можуть удосконалюватися залежно від ефективності їх реалізації.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У проекті Бюджету-2019 збережено усі програми держпідтримки АПК

     • 13356 переглядiв

    Викрито міжнародну банду, що грабувала сейфи у 7 країнах

     • 29117 переглядiв

    "Євробляхери" згорнули протест і розблокували дороги

     • 11355 переглядiв

    Фінал Дитячого Євробачення відкриється виступом українки

     • 12696 переглядiв

    “Євробляхери” попередили про новий формат акцій протесту

     • 18313 переглядiв