u-pravliachii-partii-hruzii-natiaknuly-na-vidpovidalnist-saakashvili-za-serpnevu-viinu-2008-roku

У правлячій партії Грузії натякнули на відповідальність Саакашвілі за серпневу війну 2008 року

 • 14146 переглядiв

Партія "Грузинська мрія" звинувачує опозиційний "Єдиний Нацрух" та Саакашвілі у провокуванні війни з росією у 2008 році. Партія обіцяє притягнути опонентів до відповідальності після виборів.

Провладна партія "Грузинська мрія" продовжує розвивати тему відповідальності свого головного опонента на виборах — Єдиного Нацруху, а також третього президент Грузії Михайла Саакашвілі за серпневу війну 2008 року, передає УНН із посиланням на "Новини Грузія".

Як пише видання, нова заява політради правлячої партії Грузії на цю тему поширена сьогодні.

"Мрія" повторює, що після виборів "відбудеться публічно-правовий процес", при цьому заздалегідь оголошує ЄНД "злочинцями" та "зрадниками".

Призупинення американської допомоги Грузії: торкнулося Конституційного суду та Корпусу миру06.08.24, 21:53

Автори заяви кілька разів посилаються на нове інтерв'ю Радіо Свобода Хайді Тальявіні, голови міжнародної комісії ЄС з розслідування причин війни в Грузії. За твердженням "Грузинської мрії", слова Тальявіні підтверджують, що дії тодішнього керівництва Грузії нібито спровокували росію.

"Ми маємо ситуацію, коли політична сила, відповідальна за початок війни 2008 року, яка змінила свою країну і народ, як і раніше, рухається бажанням повернутися до влади. Вважаємо, що в таких умовах юридична недооцінка злочину, скоєного колективним "Національним рухом", є рівнозначною злочину. Настав час притягнути злочинців до відповідальності за всією суворістю закону... Більшість грузинського суспільства справедливо сумнівається в адекватності Саакашвілі. Однак фактом є те, що авантюрні дії Саакашвілі у серпні 2008 року були не результатом його психічної неврівноваженості, а результатом зради, замовленої ззовні та добре спланованої", - цитує видання заяву "Грузинської мрії".

У річницю російського вторгнення: НАТО закликає москву вивести війська з окупованих територій Грузії07.08.24, 16:05

Популярні

Новини по темі

Масштабна лісова пожежа біля Балаклії: горить 30 га лісу

 • 14590 переглядiв