u-portu-sevastopolia-urazheno-pidvodnyi-choven-rf-henshtab

У порту Севастополя уражено підводний човен рф - Генштаб

 • 38337 переглядiв

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну "Ростов-на-Дону" та ЗРК С-400 в окупованому Криму. Човен вартістю 300 млн доларів затонув у порту Севастополя.

Сили оборони України завдали ударів по підводному човну чорноморського флоту рф "Ростов-на-Дону" та зенітному ракетному комплексу С-400 ворога в тимчасово окупованому Криму. Човен затонув на місці. Про це УНН повідомляє з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

"За підтвердженою інформацією, вчора підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських Сил Збройних Сил України суттєво пошкоджено 4 пускові установки ЗРК "Тріумф". Також в порту Севастополя успішно уражено підводний човен чорноморського флоту рф "Ростов-на-Дону"", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в результаті влучання човен затонув на місці.

Довідково

Підводний човен Б-237 "Ростов-на-Дону" (за класифікацією НАТО — клас Kilo) є одним з чотирьох підводних човнів класу "Kilo", здатних застосовувати ракети "Калібр".

"Ростов-на-Дону" був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року.

13 вересня 2023 року внаслідок української ракетної атаки судно зазнало суттєвих ушкоджень.

В подальшому здійснювався його ремонт та відбувалися випробування в акваторії Севастопольської гавані. Вартість підводного човна оцінюється у 300 мільйонів доларів.

В Генштабі зазначають, що знищення "Ростов-на-Дону" черговий раз доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря.

Доповнення

17 липня повідомлялося, що Військово-морські сили України досягли значного успіху у протидії російському агресору в Чорному морі. Загальна кількість знищених ворожих кораблів сягнула 28 одиниць.

Популярні

Новини по темі

У Сумах на тлі ракетної небезпеки пролунав вибух

 • 50416 переглядiв

Скільки вступників пройшли на бюджет - відповідь МОН

 • 13612 переглядiв