ukenru
u-pershomu-pivrichchi-nabu-otrimalo-ponad-8-mln-grn-mizhnarodnoyi-tekhdopomogi

У першому півріччі НАБУ отримало понад 8 млн грн міжнародної техдопомоги

 • 11669 переглядiв

КИЇВ. 22 листопада. УНН. У січні-червні 2021 року НАБУ отримало 8,4 млн грн міжнародної технічної допомоги. Про це свідчить фінансова звітність НАБУ, передає УНН.

Деталі

Вказані кошти НАБУ отримало чотирма платежами.

Так, перший платіж датований 11 березня. Тоді детективи отримали 2,1 млн грн міжнародної техдопомоги на: комп'ютерне та серверне обладнання, пристрої для друку, офісну та оргтехніку, системи внутрішнього відеоспостереження тощо.

Наступний платіж датований 25 березня. 2,6 млн грн міжнародної техдопомоги НАБУ отримало на: організацію та проведення тренінгів з розслідування корупції, закупівлю спеціалізованих сертифікованих курсів з цифрового кримінального аналізу тощо.

Ще два платежі міжнародної техдопомоги детективи отримали у квітні та у червні цьогоріч. 3,7 млн грн НАБУ отримало на те, щоб оплатити: послуги з організації заходів, послуги з організації подорожей, послуги друку тощо.

По темі

Європейський аудитор Юхан Партс заявив, що в Євросоюзі немає країн, масштаби корупції в яких були б такими ж, як в Україні. За підсумками аудиту допомоги ЄС Україні фахівці дійшли висновку, що підтримка Євросоюзом реформ в Україні по боротьбі з корупцією малоефективна

У 2019 році директор НАБУ Артем Ситник був внесений до реєстру корупціонерів, проте продовжив очолювати антикорупційне бюро. Його першого заступника Гізо Углаву неодноразово звинувачували в підіграванні інтересам Саакашвілі і використанні ресурсів бюро.

Зокрема, про це відкрито заявив мер Одеси Геннадій Труханов. 

За останні 5 років рівень довіри українців до НАБУ знизився вдвічі (з 35% до 16%). 

Більше, ніж НАБУ, українці довіряють усім іншим правоохоронним органам: СБУ, прокуратурі та поліції.

До слова

Окружний адміністративний суд Києва просять визначити, чи є керівництво НАБУ Артем Ситник і Гізо Углава агентами спецслужб США

Українські Національні Новини

Суспільство