ukenru
u-nigeriyi-pered-viborami-zrostaye-chislo-teraktiv

У Нігерії перед виборами зростає число терактів

 • 9365 переглядiв

Абуджа - КИЇВ. 17 лютого. УНН. У Нігерії на тлі перенесення виборів зростає кількість терактів. Про це пише спеціальний кореспондент УНН в Нігерії.

Особливо ситуація загострилася в північно-східній частині держави.

Далі публікуємо текст кореспондента УНН Ogaga Oghene Ikogho:

"Схоже, що число терористичних актів в Нігерії зростає, а загальні вибори не за горами. В останні пару тижнів було кілька спроб захоплення військових баз. Типовою була ситуація в Метеле (штат Борно - ред.) пару тижнів тому, недалеко від кордону з Республікою Нігер, в якій було вбито понад 100 солдатів і вся армійська база захоплена терористами. Однак зовсім недавно відбулися деякі дуже тривожні випадки. У вівторок, 12 лютого, нинішній губернатор штату Борно Альхаджі Кашима Шеттіма і його помічники були в колоні на шляху до політичного мітингу в прикордонному місті Гамборо. Стрілки відкрили по ним вогонь. Джерела повідомляють, що в результаті нападу загинуло щонайменше 10 осіб. Губернатору, однак, вдалося залишитися неушкодженим. Після нападу терористична група Ісламської держави Західно-Африканської провінції (ISWAP) негайно взяла на себе відповідальність за вбивства і заявила, що їй вдалося вбити 42 людини, а не 10, як стверджують урядові джерела.

Прямо в столиці штату місті Майдугурі 11 осіб було вбито і 15 поранено в результаті нападу "Боко Харам". Нападники, які штурмували район Поло-Джідарі в Майдугурі, складалися з об'єднаної групи терористів "Боко Харам" і терористів-смертників. Державний комісар поліції Борно, пан Даміан Чукву, який підтвердив цю інформацію, сказав, що повстанці стріляли і підривали саморобні вибухові пристрої, які були прив'язані до їх власних тіл. Стверджується, що напади були здійснені близько 5 години ранку в мечеті в районі, куди віруючі-мусульмани вирушили молитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукор, гроші і мітинги: як проходить агітація на виборах в Нігерії

Слід зазначити, що в даний час в Нігерії діють багатонаціональні антитерористичні спільні сили з сусідніми країнами Беніном, Нігером, Камеруном і Чадом. Однак повідомлення, що надходять до нас від солдатів на полі бою, вказують на можливість внутрішнього компромісу нігерійській армії, і це в деяких випадках негативно позначалося на здатності Нігерії мати справу з повстанцями. Це були скарги на витік інформації, раптові засідки з боку повстанців, надання неякісної зброї нігерійським солдатам і шокуючу легкість, з якою бойовики зазвичай грабують армійські об'єкти. Однак ніхто не може пояснити причину недавнього раптового сплеску терористичної активності на північному сході Нігерії, але багато хто сподівається, що ескалація насильства не вийде з-під контролю з такою швидкістю і частотою, як це передбачається".

Нагадаємо, 16 лютого в країні повинні були пройти президентські вибори, але їх перенесені на 23 лютого. Офіційною причиною стало, те що влада не змогла вчасно доставити бюлетені для голосування на всі виборчі дільниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори в Нігерії: в пожежі знищено 5 тис. Пристроїв для ідентифікації виборців

Українські Національні Новини

Новини Світу