ukenru
u-nazk-zasteregli-vid-shakhrayiv-yakiy-vidayut-sebe-za-pratsivnikiv-agentstva

У НАЗК застерегли від шахраїв, які видають себе за працівників агентства

 • 11215 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції застерегло, що невідомі особи, видаючи себе за працівників НАЗК, можуть діяти в інтересах колекторів. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Агентства, передає УНН.

"НАЗК все частіше отримує інформацію про випадки, коли невідомі особи телефонують суб’єктам декларування від імені співробітників НАЗК та намагаються чинити на них тиск в інтересах колекторських компаній", - йдеться у повідомленні.

В Агентстві порадили, якщо особа, яка представляється працівником НАЗК, телефонує з мобільного номеру або звертається з підозрілої електронної пошти, "повідомляти про це до Національної поліції або НАЗК".

"Уповноважені особи НАЗК звертаються до суб’єктів декларування, використовуючи такі засоби зв’язку: офіційну електронну пошту, що закінчується на @nazk.gov.ua; стаціонарні телефони, що починаються на 044. Проте, в цілях проведення повної перевірки декларацій даний вид зв’язку не практикується; поштові відправлення", - додали в Агентстві.

Нагадаємо, ДБР розслідує причетність посадовців МВС та ДМС до витоку даних громадян через Telegram.

Українські Національні Новини

Політика