u-mzs-vidreahuvaly-na-zvynuvachennia-rf-u-namiri-vykorystaty-brudni-bomby

У МЗС відреагували на звинувачення рф у намірі використати "брудні бомби"

 • 25985 переглядiв

МЗС України офіційно спростовує звинувачення рф щодо планів використання "брудних бомб" або атаки на АЕС. Україна залишається відданою Договору про нерозповсюдження ядерної зброї та не має наміру чи можливості здійснювати такі дії.

Міністерство закордонних справ спростовує повідомлення російської пропаганди про нібито плани України застосувати "брудні бомби" або атакувати АЕС. Про це заявив речник МЗС України Георгій Тихий, пише УНН.

Ми спостерігаємо черговий сплеск божевільної російської пропаганди про нібито плани України застосувати "брудні бомби" або атакувати атомні електростанції. Офіційно спростовуємо ці неправдиві повідомлення. Україна не має ані наміру, ані можливості здійснювати будь-які подібні дії. росія має припинити поширювати небезпечну брехню,

- йдеться у повідомленні.

Також Тихий зазначив, що Україна завжди була і залишається відданим членом Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Ми не маємо жодних "брудних бомб" і не плануємо їх набувати. Коли росія вперше поширила цю нісенітницю у 2022 році, ми запросили місію МАГАТЕ, яка повністю спростувала цю брехню. Відтоді нічого не змінилося,

- заявив представник МЗС.

Нагадаємо

російська пропаганда у пʼятницю, 16 серпня, почала просувати наратив, начебто Україна готується обстріляти Запорізьку та Курську АЕС.

Популярні

Новини по темі

Війська рф 48 разів обстріляли Сумщину, зафіксовано 161 вибух

 • 27502 переглядiв