ukenru
u-mzs-sprostuvali-feyk-rosiyskoyi-rozvidki-scho-ukrayina-ne-planuye-dotrimuvatis-zhenevskoyi-konventsiyi

У МЗС спростували фейк російської розвідки, що Україна не планує дотримуватись Женевської конвенції

 • 194707 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Українська держава залишається відданою своїм міжнародним зобов‘язанням в рамках міжнародного права. На цьому наголосив речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментуючи останні заяви російської розвідки, пише УНН.

Деталі

Так, наголосив речник, російська розвідка не перестає поширювати дезінформацію.

Раніше вона створювала фейки про нібито тисячі українців, які бажають отримати притулок в рф, негуманне поводження із російськими військовополоненими, "працівників" "Азовсталі", які "просяться" до лав російської загарбницької армії.

Цитата

“Твердження СЗР рф про Женевську конвенцію - черговий такий фейк. Він має на меті дискредитувати відносини України та міжнародних гуманітарних структур, які рятують жертв російської агресії і намагаються повернути депортованих та полонених додому”, - зазначив Ніколенко.

“Попри сотні російських фейків, наша держава залишається відданою своїм міжнародним зобов‘язанням в рамках міжнародного права. Чого не скажеш про байдуже ставлення РФ до своїх військовослужбовців, які прийшли на українську землю: як живих, так і полеглих”, - додав він.

Контекст

Російськоокупаційна розвідка стверджує, що Україна начебто довела до відома Британії, що “не має наміру дотримуватися Женевської конвенції про поводження з військовополоненими”.

Раніше

Як писав УНН, цього тижня Служба безпеки України з початку війни, яку розпочала росія, ліквідувала 5 ворожих ботоферм потужністю понад 100 тис. фейкових акаунтів.

Українські Національні Новини

Політика