u-moskvi-z-30-bereznya-zaprovadzhuyut-zhorstki-karantinni-zakhodi

У Москві з 30 березня запроваджують жорсткі карантинні заходи

 • 12549 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. У столиці Росії Москві, за розпорядженням мера Сергія Собяніна, від 30 березня запроваджують надзвичайні заходи – "домашній режим самоізоляції" – для всіх жителів Москви незалежно від віку. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Свобода.

Залишати житло дозволятиметься тільки:

у випадках звернення за екстреною (невідкладною) медичною допомогою та іншої прямої загрози життю і здоров’ю;
для поїздок на роботу, якщо людина зобов’язана ходити на роботу;
здійснення покупок в найближчому магазині або аптеці;
вигулу домашніх тварин на відстані, що не перевищує 100 метрів від свого будинку або місця перебування;
при необхідності винести побутове сміття.

За словами мера Москви, в найближчі дні – після проведення технічних і організаційних заходів – виходити можна буде за наявності спеціальної перепустки, виданої в порядку, встановленому урядом Москви.

"Поступово, але неухильно ми будемо посилювати необхідний в цій ситуації контроль", – йдеться в зверненні Собяніна до жителів Москви.

Згідно з розпорядженням, перебуваючи на вулицях, в магазинах, у транспорті і в інших громадських місцях люди зобов’язані дотримуватися соціальної дистанції від інших людей не менше ніж 1,5 метра.

Мер Москви також визнав, що в нинішній ситуації багато москвичів втратять роботу. Для допомоги їм будуть розроблені заходи підтримки, додав він.

Нагадаємо, кількість лабораторно підтверджених випадків коронавірусу в Росії зросла до 1500, за останню добу було зафіксовано 270 нових хворих, повідомили медики. Вісім людей померли.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Біля львівського аеропорту горить газопровід

     • 20703 переглядiв