u-minoborony-polshchi-povidomyly-za-yakykh-umov-mohly-b-zbyty-raketu-rf

У Міноборони Польщі повідомили, за яких умов могли б збити ракету рф

 • 34124 переглядiв

Польські пілоти могли збити російську ракету, яка порушила польській повітряний простір, якби вона загрожувала безпеці країни, заявив представник Міноборони.

Польща могла б збити російську ракету, яка залетіла в повітряний простір країни, якби вона залетіла б глибше і загрожувала безпеці Польщі. Про це сказав радник міністра оборони Польщі Мечислав Бєнєк, коментуючи порушення російською ракетою простору країни-члена НАТО, пише УНН повідомляє з посиланням на Радіо Свобода.

Ракети, які мають на борту пілоти, могли б збити цей обʼєкт, якби він залетів глибше і загрожував нашій безпеці, але після 39 секунд він покинув нашу територію

– сказав на ранковому брифінгу Бєнєк.

Російська ракета, яка летіла на висоті 400 метрів зі швидкістю 800 кілометрів на годину, залетіла на 2 кілометри вглиб території Польщі.

За словами міністра оборони Польщі, американські і британські союзники після сьогоднішнього інциденту вирішили до кінця року залишити на території Польщі системи протиповітряної і протиракетної оборони "Sky Sаbre", а не не до кінця березня, як планувалося.

Польський міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш наголосив, що не можна розраховувати на дотримання міжнародного права росією, саме тому важливо надалі підтримувати Україну.

Бачимо, як важливо підтримувати України мілітарно і гуманітарно. Це справа, яка стосується польської безпеки, це справа, яка стосується світової безпеки

– сказав він.

Нагадаємо

Сьогодні о 4:23 ранку крилата ракета рф порушила повітряний простір Польщі. Через це Польща вимагатиме від росії пояснень, заявив МЗС країни.

ППО знищила 43 повітряні ворожі цілі: 18 ракет і 25 безпілотників24.03.24, 08:58

Популярні

Окупанти 429 разів ударили по Запорізькій області

 • 24729 переглядiв

Новини по темі