u-minoborony-poiasnyly-vid-choho-zalezhat-terminy-poiavy-zakonu-pro-demobilizatsiiu

У Міноборони пояснили, від чого залежать терміни появи закону про демобілізацію

 • 38278 переглядiв

Міноборони України працює над законопроєктом про демобілізацію, але його поява залежить від ситуації на фронті та інших факторів. Точні терміни появи документа невідомі, потрібна узгоджена позиція Генштабу та Міноборони.

Міноборони України розробляє законопроєкт про демобілізацію, але його поява залежить від "низки факторів" на які не можуть вплинути законодавці. Про це в ефірі "Радіо Свобода" заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін, передає УНН.

Деталі 

За словами Лазуткіна, законопроєкт щодо демобілізації знаходиться в розробці, але це документи залежить від низки факторів, зокрема - від ситуації на фронті.

Я не можу сказати термінів появи законопроєкту. Це залежить від низки факторів, не лише від роботи над законопроєктом. Це залежить і від ситуації на фронті, і від темпів мобілізації, і від взаємодії тих структур, які впливають на це

- пояснив речник Міноборони.

Він також нагадав, що  коли ухвалювали закон про посилення мобілізації, норма про демобілізацію зникла після звернення головнокомандувача ЗСУ, тому необхідна узгоджена позиція і Генштабу, і Міноборони.

Нагадаємо

У квітні цього року речник Міноборони Дмитро Лазуткін заявив, що на розробку окремого законопроєкту про демобілізацію військовослужбовців закладено до восьми місяців згідно з дорученням комітету ВР з питань національної безпеки.

Популярні

Новини по темі