u-minenerho-prokomentuvaly-chutky-pro-pidvyshchennia-tsin-na-elektroenerhiiu

У Міненерго прокоментували чутки про підвищення цін на електроенергію

 • 87340 переглядiв

Україна ще не має остаточного рішення щодо підвищення цін на електроенергію, але підвищення тарифів не можна виключати, враховуючи складну ситуацію в українській енергетичній системі.

Станом на тепер остаточного рішення щодо підвищення цін на електроенергію немає. Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук у неділю, 7 квітня, в етері телемарафону, передає УНН.

Деталі

Остаточного рішення щодо цього (підвищення тарифів – ред.) ще немає. Для початку нам треба повністю зрозуміти, наскільки ми зможемо відновити енергосистему до того рівня, щоб ми могли покривати все споживання, особливо в наступні складні періоди — це підвищення рівня споживання влітку, підготовка до наступного опалювального сезону

сказала Гринчук.

Водночас посадовиця зауважила, що підвищення тарифів не можна виключати, зважаючи на складну ситуацію в українській енергосистемі.

Вона також зазначила, що наразі український уряд працює з партнерами над питанням допомоги у відновленні енергооб'єктів і впровадженні додаткової генерації, щоб Україна могла успішно пройти літній і наступний зимовий період.

Гринчук додала, що наразі Україні вистачає власної генерації для покриття споживання, однак є проблеми із системою передачі електроенергії.

Одна справа, коли достатньо генерацій, інша справа, коли в нас є проблемні регіони, такі як Харків, Харківська область, де було дуже сильно пошкоджено локальну генерацію, а також системи передачі. Тобто, питання в тому, як доставити цю електроенергію споживачам

сказала вона.

У Харкові та області знеструмлено 300 тис. споживачів, діють обмеження - Міненерго06.04.24, 10:47

Популярні

Новини по темі

Стали відомі дані екзит-полів місцевих виборів у Польщі

 • 66911 переглядiв

Реактор ЗАЕС отримав три прямі влучання — МАГАТЕ

 • 110935 переглядiв

Над Дніпропетровщиною сили ППО збили ворожу ракету

 • 84310 переглядiв

У Кривому Розі прогриміли вибухи

 • 103443 переглядiв