u-meksitsi-masovo-ginut-ptakhi-ymovirno-prichina-u-poteplinni-tikhogo-okeanu

У Мексиці масово гинуть птахи: ймовірно, причина у потеплінні Тихого океану

 • 1159591 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Міністерство сільського господарства та навколишнього середовища Мексики "виключило наявність" вірусу AH5N1, відповідального за пташиний грип, і визначило, що птахи померли від голоду, викликаного потеплінням Тихого океану, пише AFP, передає УНН.

Цитата 

"Найімовірнішою причиною цієї епідеміологічної події є нагрівання вод Тихого океану через наслідки кліматичного явища Ель-Ніньо", — йдеться у спільній заяві.

Деталі 

За словами міністерств, потепління поверхні Тихого океану змушує рибу пірнати глибше, не даючи птахам полювати на неї.

Погодне явище Ель-Ніньо, яке зазвичай пов’язують із підвищенням глобальної температури, відбувається в середньому кожні два-сім років, і його наслідки вже відчуваються, оголосило минулого тижня Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США (NOAA).

Доповнення 

У Мексиці вимирання відбулося в основному серед буревісників, вразливого виду, який живе в прибережній місцевості та розмножується на островах, а також серед чайок і пеліканів.

Ці дикі птахи зазвичай гинуть на березі моря та викидаються на берег океанськими течіями, згідно з тією ж заявою, де йдеться про те, що дослідження тривають.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі